Jag heter Helene Thomasson.
Och är diplomerad medicinsk fotvårdsspecialist.

Friska och glada fötter är en förutsättning för ett bra och lyckligt liv, anser jag!Sveriges fotterapeuter logo
Därför gick jag vidare från min tjänst som undersköterska vid Lunds lasarett och utbildade mig till fotvårdsspecialist. År 2000 fick jag mitt diplom vid Axelsons gymnastiska institut och startade fotfixaren direkt. Sedan dess har jag tagit hand om oräkneliga fötter och fotbesvär – och tycker att det är det bästa som finns!

Många gömmer undan fötterna i strumpor och skor och det tycker jag är synd. Vi ska vara stolta över våra fötter! De tar oss runt jorden mellan två och tre gånger under vår livstid och är en förutsättning för att vi ska kunna gå, springa, motionera och dansa. Leva ett bra och lyckligt liv, helt enkelt.

Att jag är medlem i Sveriges fotterapeuter innebär ytterligare trygghet för mina kunder eftersom medlemskapet medför både patient- och ansvarsförsäkring. Jag håller mig ständigt uppdaterad om vad som händer i fotvärlden. Jag går kurser, vidareutbildar mig kontinuerligt inom olika sjukdomar (till exempel diabetes, psoriasis och reumatism), deltar i olika forum och håller mig à jour med nyheter och trender.

Jag träffar så många trevliga och intressanta människor i mitt arbete; vilka livsöden jag får höra om över baljan och filen. Jag känner mig privilegierad!